De beste hoortoestellen 2023

Hoortoestellen

Wat zijn de beste hoortoestellen van 2023? Recentelijk is er onderzoek gedaan naar deze vraag, een vraag die overigens elk jaar wel opduikt.

Hearingtracker.com heeft een speciaal lab laten uitzoeken welke hoortoestellen het beste scoren op spraakverstaan in lawaai. En zo dus een overzicht te krijgen van de beste hoortoestellen van 2023. Voor heel veel mensen is spraakverstaan in lawaai een zeer belangrijk item. Het zijn de omstandigheden waarin de hinder van gehoorverlies zich wel echt kan laten zien. Lees hier ook meer over op deze pagina.

Op de de website van Hoorzaken.nl staat ook een artikel over het onderzoek van Hearadvisor. Een lab wat dus onderzoek gedaan heeft naar het beste hoortoestel van dit moment als het gaat om spraak verstaan in lawaai.

Hoe de aanpak is van Hearadvisor is terug te vinden in een video op hun website. Van meerdere merken zet men een aantal items om in radarplots. Zoals de waardering voor spraakverstaan in rust, spraak in ruis, eigenstem waardering, mate van last van feedback en de streaming kwaliteit. De manier waarop men deze onderzoeken doet staat verklaart in hun whitepaper.

Voor een nog verdere verbetering van spraakverstaan in rumoer kan een externe microfoon een belangrijke verbetering geven. Met een externe microfoon haal je het geluid van de spreker immers direct naar de hoortoestellen toe. Elk merk heeft wel een externe microfoon. Speciaal afgestemd op het specifieke hoortoestel.
Voor hoortoestelaanpassingen in werksituaties of schoolsituaties wordt vaak Phonak gebruikt.
Phonak is het merk als het gaat om solo apparatuur. Hun laatste product is de Roger On