Streamers en TV hulpmiddelen voor hoortoestelgebruikers

Om de TV goed te kunnen horen kunt u natuurlijk hoortoestellen gebruiken. Met hoortoestellen worden alle geluiden om u heen luider en duidelijker, dus ook het geluid van uw televisie. Maar het kan waarschijnlijk nog veel beter!

TV-streaming horen met uw hoortoestel

Met vrijwel alle hoortoestellen is het mogelijk om het geluid van uw TV direct in uw hoortoestellen te ontvangen. Doordat dit rechtstreeks in de hoortoestellen wordt ontvangen, geeft dit niet alleen een enorme verbetering in de spraakverstaanbaarheid, maar ook voor het horen van muziek.

Geen verlies aan signaal sterkte

Het geluid hoeft bij streaming niet meer door de lucht naar uw oren/hoortoestellen toe maar het is er al direct. Dit lijkt wel op een weergave via een koptelefoon.

Als u naar de tv wilt luisteren via de luidsprekers van uw tv, dan moet het geluid van de luidsprekers een afstand afleggen. Het moet namelijk naar uw hoortoestellen. In deze afstand kan veel van het signaal verloren gaan, afzwakken of vertroebelen. Ook kunnen er diverse bijgeluiden zijn die juist weer storend zijn op hetgeen u graag wil horen. Daarnaast mist een tv tegenwoordig een klankkast. De luidsprekers zitten niet meer in een grote tv opgeborgen, maar de tv is juist heel plat. Heer fraai natuurlijk maar dit komt de geluidskwaliteit meestal niet ten goede. Met streaming naar hoortoestellen behoort dit tot het verleden. Bijvoorbeeld met de Resound TV streamer 2.

Streamers voor hoortoestellen

(De audio streamers van links naar rechts: ReSound, Starkey, Oticon, Phonak)

Voor alle hoortoestelmerken zijn er tv streamers

Vrijwel alle merken hoortoestellen verkopen audio-streamers die aangesloten kunnen worden op uw tv of radio, maar ook op uw computer kan zo’n audio streamer worden aangesloten. Denk hierbij aan online vergaderingen, of kijken naar YouTube, Netflix, Podcasten e.d.

Het hoortoestel krijgt hiermee dan een streaming programma welke geactiveerd kan worden zodra u tv wilt gaan kijken.

Hieronder nog een paar plaatjes van tv streamers van verschillende merken. Bijvoorbeeld de Oticon TV adapter.

Streamers voor hoortoestellen

(De audio streamers van links naar rechts: Widex, Signia en Phonak.)

Vergoeding op tv hulpmiddelen

Voor de aanschaf van deze tv hulpmiddelen mag eens per 5 jaar een beroep worden gedaan op uw zorgverzekering. Audiciens hebben hierover contracten gesloten met zorgverzekeraars. Zij verzorgen ook deze vergoeding voor u. Second Opinion helpt u graag bij het uitproberen van hoortoestellen, tv hulpmiddelen worden hier dan ook in betrokken.

Draadloze hoofdtelefoons

Een draadloze hoofdtelefoon is voor het beluisteren van de tv ook favoriet voor mensen die slechter gingen horen. Sennheiser is daarbij toonaangevend. De ontvangst hiermee is prima, nadeel is wel dat het hoortoestel uit het oor gehaald moet worden, om de dopjes van een draadloze kinbeugel in de oren te kunnen doen. En als de hoortoestellen uit het oor gehaald worden versta je de huisgenoten natuurlijk niet goed meer.