Hoortoestellen test

Hieronder leest u wat we onder een hoortoestellen test verstaan. Ofwel een merk onafhankelijke proefperiode met hoortoestellen.

Veel hoortoesteldragers hebben behoefte aan de mogelijkheid om een geheel onafhankelijke test met nieuwe hoortoestellen te kunnen doen.

Belangrijk is:

  • Dat diegene die u helpt met de hoortoestellen test, vrij is van commerciële bindingen.
  • Dat er uit de volle breedte van alle merken en alle types een goed onderbouwde keuze wordt gemaakt.
  • En dat er duidelijkheid komt in welk hoortoestel het beste aansluit bij het gehoor en de gebruikerswensen van u als cliënt.

Geen verkoop maar wel hulp bij het kiezen en testen van hoortoestellen

Omdat wij geen hoortoestellen verkopen is er voor ons geen belang om u een bepaald merk of type hoortoestel te adviseren met de hoortoestellen test. Wij kijken uitsluitend naar uw gehoorverlies. Dit in combinatie met de wensen die u heeft en daarnaast het dagelijks gebruik dat u voor ogen staat.

Het helpen met kiezen van de juiste hoortoestellen is ons dagelijks werk. Dit kunnen hoortoestellen zijn die in de buitencategorie vallen (vaak zonder vergoedingen van de zorgverzekering) maar vaak kan een hoortoestel die wel onder de zorgverzekering valt ook al voldoende zijn. De verschillen worden met u besproken en getest.

Samenwerking met fabrikanten

Met het testen kijken we niet alleen naar hoortoestellen. We kijken ook naar alle andere verkrijgbare hulpmiddelen die tijdens een hoortoestellen test gecombineerd kunnen worden. Deze kunnen uw functioneren aanmerkelijk verbeteren. Op deze manier kunt u, door onze samenwerking met vrijwel alle fabrikanten, meerdere merken hoortoestellen uitproberen. Bijvoorbeeld van Widex, Oticon, Resound, Phonak en Starkey of Signia.

(Een greep uit de hoortoestelmerken)

Begeleiding naar audicien

U test altijd geheel nieuwe hoortoestellen, die wij rechtstreeks bij de fabrikant bestellen. Heeft u, na de proefperiode met hoortoestellen, een beslissing genomen, dan kunt u de toestellen van uw keuze ook direct behouden. Wij zorgen voor een administratieve overboeking naar de verkopende audicien.

(Video over een merk onafhankelijk proefperiode met hoortoestellen)

Aankoop hoortoestellen

Als u tot besluit bent gekomen welke hoorapparaten het beste bij uw gehoorverlies en uw hoorwensen passen, dan gaan we verder. We gaan dan samen met u op zoek naar een audiciensbedrijf, die deze toestellen aan u kan verkopen.

(De meeste audiciensbedrijven voeren een beperkt aantal merken in hun assortiment. Hierdoor kunnen zij vaak niet ieder merk leveren.)

beoordeeld de otoscopie

(Wouter de Wolf aan het werk met video otoscopie in Harderwijk)

Verkoopprijs opvragen

Wij zullen de prijs van de hoortoestellen tussen de verschillende aanbieders voor u vergelijken . Als de prijs ons niet bekend is doen we een prijsopvraag. Deze beoordelen we samen met u op:

  • De aangeboden dienstverlening
  • Garantie
  • Locatie
  • En de hoogte van de prijs.

Het verkopende audiciensbedrijf hoeft niets meer aan de reeds gerealiseerde hoortoestelaanpassing te doen. Er moet alleen een financiële afhandeling met u en eventueel uw zorgverzekering plaatsvinden.  Dat doet de verkopende audicien voor u.
Second Opinion heeft de hoortoestellen die u draagt al tot in de puntjes ingeregeld.

De verkopende audicien heeft er dus heel weinig werk aan. Hierdoor wordt een deel van onze vaste kosten
(€ 918,00) door de audicien voldaan. In de particuliere aankopen soms zelfs helemaal!
(Bij hoortoestellen uit de zorgcategorieën betaalt u zelf een groter deel van de € 918,00 voor onze dienstverlening. De bijdrage in onze kosten die wij vanuit de audicien ontvangen is dan namelijk lager.
We rekenen u dit graag voor tijdens het vrijblijvend kennismakingsbezoek.)

Volg de link naar onze Tarieven pagina

Afspraak

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking. We bespreken dan de mogelijkheid van het testen van verschillende hoortoestellen en zullen we u exact uitleggen hoe het zit met de te betalen kosten.

Maak een afspraak in onze online agenda.

Aanpaskamer Second Opinion Harderwijk

(Op deze foto ziet u de aanmeetruimte van onze praktijk aan de Ceintuurbaan 2, gebouw 40 te Harderwijk)