Advies gesprek

 

Een adviesgesprek bijvoorbeeld over de vraag “wat is het beste gehoorapparaat?”

Dit is geen eenvoudige vraag, de duurste hoeft zeker niet de beste te zijn. Tijdens een adviesgesprek praten we u helemaal bij. Eigenlijk is het beste gehoorapparaat, het apparaat wat goed bij u en uw gehoorverlies past.

Maar niet alleen het gehoorverlies is van belang. Bij de keuze van een apparaat dient ook rekening te worden gehouden met uw persoonlijke communicatiebehoefte. Het gebruik van mobiele telefoons, computers, tv, of andere apparatuur moet met hoortoestellen mogelijk zijn en dit vraagt een goed overwogen keuze. Er is een keur van apparatuur te koop. Maar wat past er echt bij u?

Voor zowel het beste gehoorapparaat, als de daarbij horende apparatuur, kunt u bij Second Opinion Hoortoestellen rekenen op eerlijke adviezen.

Second Opinion verkoopt geen gehoorapparaten!

Doordat Second Opinion geen hoortoestellen verkoopt is er ook geen merkvoorkeur. In een tijd waarin het kiezen van een hoortoestel geen eenvoudige taak is geworden is dit belangrijk. Daarom behandeld Second Opinion het uitproberen van hoortoestellen los van de aankoop ervan. Wij kunnen meerdere merken hoortoestellen met u uitproberen. Voor het aankopen van de hoortoestellen begeleiden we u met een gedegen rapportage naar de juiste audicien.

Hoortoestellen via de zorgverzekering

Bij een keuze uit de hoortoestellen die onder de zorgverzekering vallen krijgt u te maken met een geverifieerde vragenlijst. Onder andere op de antwoorden uit deze vragenlijst wordt uw “hoorhandicap” vastgesteld. Hoeveel hoorproblemen u heeft in verschillende situaties, bepaalt in welke “categorie” u terecht komt (cat. 1 t/m 5). 

De laagste indeling is voor eenvoudige hoorzorg, de hoogste categorie is voor meer complexe hoorzorg,  onder andere voor mensen die veel last hebben met communiceren in drukke omstandigheden.

(Second Opinion zal een eerlijk en onafhankelijk adviesgesprek met u houden)

Hoortoestellen in de buitencategorie

Naast de hoortoestellen in de zorgverzekeringscategorieen zijn er ook hoortoestellen die, in principe, niet voor een vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking komen. Dit zijn hoortoestellen in de zo genaamde “Buitencategorie”.

Dit zijn hoortoestellen die voor wat betreft hun geluidsbewerking het meest ver ontwikkeld zijn. Audiologisch gezien wordt er dan ook alles aan gedaan om u zo goed en prettig mogelijk te laten horen en verstaan.

Zoals gezegd, het duurste hoortoestel hoeft niet het beste te zijn. Bij een adviesgesprek zullen we de verschillen tussen de hoortoestellen met u bespreken.

Advies bij het kiezen van een hoortoestelmerk

Vrijwel alle winkelketens hebben zo hun eigen voorkeur merken. Dit merk hoeft echter niet perse het beste merk voor u te zijn. Misschien stelt u een advies bij uw hoortoestelkeuze van ons op prijs. We zijn u hierbij graag van dienst.

Merk onafhankelijk hoortoestellen uitproberen

Maak gebruik van onze dienst om hoortoestellen op een merkonafhankelijke wijze uit te proberen.