Second Opinion Hoortoestellen staat voor een zeer degelijk all-round gespecialiseerd audiologisch adviesburo. Zelf heb ik geen belang in dit buro maar het viel mij op dat alle soorten gehoor-overlast door hen heel snel worden opgepakt en opgelost. Het kan dan gaan om tinnitus maar ook om bij voorbeeld overmatig vliegtuiglawaai of intensief verkeerslawaai. Belangrijk is dan alle klachten goed te inventariseren en mee te geven bij een intake-gesprek dat kosteloos is.

Zelf kon ik een afgewogen keus maken in samenwerking met een van de experts: Wouter de Wolf in betrekkelijk korte tijd waardoor ik hoogwaardige hoorapparatuur kreeg via hen. Ook het natraject met handige gebruiksadviezen en afstelmogelijkheden is beslist aan te raden via dit buro. Zo bleek het voor mij niet meer nodig een kostbaar oorreinigingsmiddel in te zetten. Dit kon eenvoudig en veel voordeliger met gewoon water en een apparaatje om water op te zuigen worden uitgevoerd. Dit soort specialistische adviezen hebben ze in huis en dat is een groot pluspunt.

De kosten die worden berekend door Second Opinion Hoortoestellen bleken vrijwel geheel bij mij weg te vallen tegen de behaalde tijdwinst en de zeer alerte algemene adviezen tov. directe aanschaf apparatuur via een winkelketen, nog afgezien van de hoge kwaliteit van de deskundigheid van dit buro. Daarnaast pakte het voor mij uiteindelijk zo uit dat advies-en apparatuurkosten vrijwel geheel werden terugontvangen door mij. Hiertoe kun je in overleg met het buro een slimme keus maken om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van declaratie bij de zorgverzekeraar, als dit aan de orde is. Uiteraard is het soort zorgverzekering hierbij wel uitgangspunt en zitten er verschillen bij de diverse verzekeraars. Ook is fiscaal mogelijk kosten aftrekbaar op te voeren (hulpmiddelen).

Henk Kip
Bereikbaarheid:
Uitleg/Informatie:
Apparatuur:
Prijs:
Vakkennis:
Kwaliteit website:
Vriendelijkheid:
Snelheid Afspraak: