Gehoorverlies hoge tonen

Meest voorkomende soorten gehoorverlies

De soorten gehoorverlies die het meeste voorkomen, zijn ouderdom slechthorendheid (de naam hiervoor is presbyacusis) en lawaaislechthorendheid. In beide gevallen kenmerkt zich dat in een gehoorverlies van de hoge tonen.

Hoge tonen hebben we juist nodig om goed te kunnen verstaan. Bij een gemis aan hoge tonen krijgen we al snel moeite in gezelschap of als er wat achtergrond lawaai aanwezig is. Het ligt er een beetje aan wat voor werk u doet, wat voor hobby’s u heeft en wat in wat voor gezinssamenstelling u leeft. Dit is bepalend voor hoeveel last u heeft van gehoorverlies in de hoge tonen.

(Slechthoren in rumoerige ruimte is erg lastig. Goed afgestelde hoortoestellen is dan erg belangrijk)

Hoortoestellen bij een verlies in de hoge tonen

Voor de een ligt dit anders dan voor de ander. Feit is wel dat hoorapparaten hier uitkomst kunnen bieden. De eerlijkheid gebied wel te melden dat hoe groter het gehoorverlies in de hoge tonen, des te moeilijker het is om de hoorapparaten goed in te stellen.

Second Opinion ziet dan ook vaak cliënten die ondanks het feit dat ze soms al jaren hoortoestellen dragen toch nog problemen hebben met het verstaan onder drukke omstandigheden. Dit komt veelal doordat de hoortoestellen niet optimaal ingesteld staan voor het grote gehoorverlies in de hoge tonen. Ook is er vaak niet de juiste verbinding gekozen tussen het oor en het toestel (oorstukjes of rubber dopjes).

Second Opinion gaat samen met u kijken welke verbeteringen aan de instellingen van uw hoorapparaten kunnen worden doorgevoerd opdat u een beter resultaat heeft. Juist bij veel gehoorverlies in de hoge tonen komt dit proces heel nauwkeurig, want er is een dunne balans tussen optimaal verstaan en oncomfortabel geluid.

(Voorbeeld van een gehoorverlies in de hoge tonen.)