Slechthoren in werkstituaties

Slechthoren op het werk

Heeft u problemen met slecht horen of verstaan in werksituaties? Heel vervelend, en hier dient ook snel iets aan gedaan te worden. Stress, burnout, oververmoeidheid kunnen op de loer liggen!

Allereerst is het belangrijk om te weten of uw hoortoestellen in alle andere situaties wel goed functioneren. Als dit niet het geval is, dan kan het zijn dat uw hoortoestellen geoptimaliseerd moeten worden.

Mochten er na onze optimalisatie toch nog werk gerelateerde problemen blijven bestaan dan is het aan te raden om hiervoor een Audiologisch Centrum te bezoeken.

(Een greep uit verschillende Audiologische Centra in het land)

Een Audiologisch Centrum, ook wel AC genoemd, bezoekt u op verwijzing van een KNO-arts of een huisarts. Second Opinion kan u ook een flink eind op pad helpen met het adviseren en de uitleg van de hulpmiddelen die er zijn.

Voorschrijven van aanvullende hulpmiddelen

Ook kan Second Opinion contact leggen met de leveranciers van hulpmiddelen die u helpen uw werk beter te kunnen uitvoeren.

Het voorschrijven, zodat u het ook vergoed kunt krijgen van uw zorgverzekering, wordt vaak gedaan door een KNO-arts ,maar werkgerelateerd vaak door een Audiologisch Centrum. Dit is zorgverzekeringafhankelijk.

(Slechthorendheid op het werk komt veel voor. Meestal zijn er goede oplossingen voor te vinden)

Er is veel ervaring in het optimaliseren van hoortoestellen in het geval u last heeft van het slecht horen in werksituaties, zodat u eruit haalt wat erin zit. Daarnaast kan Second Opinion u adviseren over wat er in uw specifieke situatie het beste aan gedaan kan worden.