Slecht horen of verstaan in rumoerige ruimte

Dit is een verschijnsel wat, ook bij een lichte slechthorendheid, als eerste merkbaar is.

U luistert naar een gesprek, maar diverse stoorgeluiden om u heen verhinderen het goed kunnen verstaan van het gesprek wat u graag wilt volgen. 

Afname van de hoge tonen

Meestal komt dit omdat veel vormen van slechthorendheid beginnen bij een afname van de hogere tonen. Juist in die hoge tonen zitten de meeste zachte medeklinkers, die weer erg belangrijk zijn voor het goed kunnen volgen van een gesprek.

Doordat de medeklinkers in die hoge tonen zitten, precies in het gebied waar u misschien al wat minder gaat horen, komen ze dus nog zachter bij binnen.

Stoorgeluiden zijn vaak luider waardoor de zachtere medeklinkers, die u al minder goed kon horen, ondergesneeuwd raken.

Slecht horen in een rumoerige ruimte is erg lastig. Goed afgestelde hoortoestellen is dan erg belangrijk

Optimaal ingestelde hoortoestellen

Goed geoptimaliseerde hoortoestellen, die precies dat toongebied versterken wat u volgens het audiogram nodig heeft, helpen u met het weer beter kunnen verstaan van gesprekken. Toch kan men in een rumoerige ruimte moeite blijven houden met het slecht verstaan van spraak.

Second Opinion Hoortoestellen is u graag van dienst met advies en legt u graag uit hoe u in deze omstandigheden toch beter spraak kunt verstaan. Hiervoor zijn diverse eenvoudig te gebruiken hulpmiddelen beschikbaar, die op maat voor u gekozen dienen te worden.

Slecht horen of verstaan in rumoerige ruimte.

(Slecht kunnen verstaan in rumoerige situaties is een van de meest voorkomende problemen bij mensen die slechthorend zijn.)