WOUTER DE WOLF

Audicien

Wouter de Wolf (1959) is in 1984 als audicien gestart bij het bedrijf Horen Nederland. Na aanvankelijk een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt, is hij later bij deze groep audiciensbedrijven als mede-eigenaar toegetreden.

Horen Nederland stond bekend als bedrijvengroep die de kwaliteit van de hoortoestelaanpassingen hoog in het vaandel hadden staan. Dit kwam tot uiting in de aandacht die men had voor de klanten en de goed ingerichte winkels met goed opgeleid personeel.

Hier voelde Wouter de Wolf zich prima thuis en vervulde diverse regionale taken die de kwaliteit van werken bevorderden.

In 2004 werd Beter Horen eigenaar van de Horen Nederland winkels. Vanaf dat moment heeft Wouter op freelancebasis voor tal van bedrijven werkzaamheden verricht, die veelal het karakter hadden van opleiding, coaching en kwaliteitverbetering. Werkzaamheden met een praktisch karakter, gericht op kwaliteitsoptimalisatie passen het beste bij hem.

Naast deze werkzaamheden werkte Wouter ook als materiedeskundige voor de StAr (Het audicienregister waar alle audiciens en audicienbedrijven staan geregistreerd). Hij bezocht in de periode 2006 tot 2017 audiciensbedrijven die voor het StAr keurmerk in aanmerking wilden komen en controleerde de werkwijze van deze bedrijven.

Tot slot neemt hij regelmatig “Proeven van Bekwaamheid” af bij leerlingen van de DHTA (de landelijke audiciensopleiding), waarbij deze in een soort afsluitend praktijkexamen moeten laten zien dat zij het audiciensvak beheersen.

 

MARTINE VAN DE MOESDIJK

Audicien en logopedist

Martine van de Moesdijk (1974) is in 1996 afgestudeerd als logopedist.

Om zich te specialiseren op het vakgebied gehoor heeft Martine in 1998 haar werk in een logopediepraktijk verruild voor een full-time functie in een hoortoestellenspeciaalzaak en is zij in 2000 gecertificeerd audicien geworden.

Martine heeft van 1998-2005 bij Beter Horen gewerkt als audicien en vestigingsleider. Vanwege het werk van haar man heeft zij vervolgens 4 jaar in Atlanta gewoond. Sinds 2009 werkt Martine in loondienst voor kleine zelfstandige bedrijven. Zij heeft voor verschillende werkgevers filialen gestart of verder uitgebreid.

Daarnaast is zij vice-voorzitter bij AudiNed, de landelijke audiciensvereniging. AudiNed vertegenwoordigt alle audiciens en is een gesprekspartner van oa zorgverzekeraars, audiologische centra, KNO-artsen, fabrikanten en patiëntenverenigingen.

Sinds 2017 is Martine werkzaam in haar eigen praktijk Hoor! in Dronten. Tijd voor de klanten nemen, onafhankelijk advies en kwaliteit leveren vindt zij enorm belangrijk.

De visie van Second Opinion Hoortoestellen past hier precies bij waardoor zij heeft gekozen om een deel van haar tijd aan Second Opinion Hoortoestellen te besteden als audicien.

ED DE GEUS

Audicien

Ed de Geus (1954) is in 1978 begonnen als audicien bij het toenmalige Geervliet BV, dat in de loop der jaren is opgegaan in Beter Horen. In 1983 begon hij voor zichzelf en werkte daarbij samen met Horen Nederland.

In deze hoedanigheid bouwde hij samen met een aantal enthousiaste collega’s een keten van hoortoestelspeciaalzaken op, die hun succes hoofdzakelijk te danken hadden aan de kwaliteit die zij leverden. Het bedrijf stond in de branche dan ook als zeer deskundig te boek.

In 2004 werd Horen Nederland aan Beter Horen verkocht en werd Ed de Geus docent aan de Audiciens Academie (privéopleiding van Beter Horen en Schoonenberg). Een jaar later ook aan de DHTA (de algemene Nederlandse opleiding tot audicien). Daarnaast werkte hij van 2006 tot 2017 ook als materiedeskundige voor de StAr (Stichting Audicien Register). De werkzaamheden waren het controleren en bezoeken van audiciensbedrijven om hun werkwijze op naleving van StAr-regels te controleren.

Locaties:

 

Harderwijk

Daltonstraat 17
People@places
3846 BX Harderwijk
Tel: 0341 - 76 81 76
harderwijk@soh2.nl

 

Badhoevedorp

Sloterweg 303, Kamer 140
Atrium Business Centers
1171 VC Badhoevedorp
Tel: 0341 -76 81 76
badhoevedorp@soh2.nl

Ervaringen: