Afbeelding van audicien Wouter de Wolf

Wouter de Wolf

Functie in het team: Audicien

Wouter de Wolf (1959) is in 1984 als audicien gestart bij het bedrijf Horen Nederland. Na aanvankelijk een aantal jaren in loondienst te hebben gewerkt, is hij later bij deze groep audiciensbedrijven als mede-eigenaar toegetreden.

Horen Nederland stond bekend als bedrijvengroep die de kwaliteit van de hoortoestelaanpassingen hoog in het vaandel hadden staan. Dit kwam tot uiting in de aandacht die men had voor de klanten en de goed ingerichte winkels met goed opgeleid personeel.

Hier voelde Wouter de Wolf zich prima thuis en vervulde diverse regionale taken die de kwaliteit van werken bevorderden.

In 2004 werd Beter Horen eigenaar van de Horen Nederland winkels. Vanaf dat moment heeft Wouter op freelancebasis voor tal van bedrijven werkzaamheden verricht, die veelal het karakter hadden van opleiding, coaching en kwaliteitverbetering. Werkzaamheden met een praktisch karakter, gericht op kwaliteitsoptimalisatie passen het beste bij hem.

Naast deze werkzaamheden werkte Wouter ook als materiedeskundige voor de StAr (Het audicienregister waar alle audiciens en audicienbedrijven staan geregistreerd). Hij bezocht in de periode 2006 tot 2017 audiciensbedrijven die voor het StAr keurmerk in aanmerking wilden komen en controleerde de werkwijze van deze bedrijven.

Tot slot neemt hij regelmatig “Proeven van Bekwaamheid” af bij leerlingen van de DHTA (de landelijke audiciensopleiding). Hier moet de leerling audicien in een afsluitend praktijkexamen moeten laten zien dat ze het audiciensvak beheersen.

Samen met Ed de Geus is Wouter lid van het Second Opinion Team als mede eigenaar.

Hij is vooral in Harderwijk te vinden.

 

afbeelding van Ed de Geus. Audicien

Ed de Geus

Functie in het team: Opleider en Audicien

Ed de Geus (1954) is in 1978 begonnen als audicien bij het toenmalige Geervliet BV. Wat in de loop der jaren is opgegaan in Beter Horen. In 1983 begon hij voor zichzelf en werkte daarbij samen met Horen Nederland.

In deze hoedanigheid bouwde hij samen met een aantal enthousiaste collega’s een keten van hoortoestel bedrijven op. Hun succes was hoofdzakelijk te danken hadden aan de kwaliteit die zij leverden. Het bedrijf stond in de branche dan ook als zeer deskundig te boek.

In 2004 werd Horen Nederland aan Beter Horen verkocht en werd Ed de Geus docent aan de Audiciens Academie. Privéopleiding van Beter Horen en Schoonenberg. En een jaar later ook aan de DHTA (de algemene Nederlandse opleiding tot audicien). Daarnaast werkte hij van 2006 tot 2017 als materiedeskundige voor de StAr (Stichting Audicien Register). De werkzaamheden waren het controleren en bezoeken van audiciensbedrijven om hun werkwijze op naleving van StAr-regels te controleren.

Ed is initiatiefnemer geweest voor Second Opinion. In het team heeft hij een begeleidende en educatieve rol inzake de opleidingen die Second Opinion doet voor audiciens. Ook heeft hij voor audiciens een website gemaakt met audiciensinformatie

afbeeldig van Pierre Molenaar audicien

Pierre Molenaar

Functie in het team: Audicien

Pierre Molenaar ( 1961)
Ik ben sinds 1994 audicien. Bij Beter Horen ben ik gestart en heb daar mijn audiciensopleiding gedaan. Na het behalen van het audiciens vakdiploma heb ik tot 2010 als audicien en in diverse andere functies bij Beter Horen gewerkt.

In 2010 ben ik een zelfstandige audicienswinkel gestart in Alkmaar.

De rol van de zorgverzekeraar nam met zich mee dat er steeds meer ingeleverd moest worden op de beschikbare tijd per afspraak. Daardoor werd ingeleverd op de kwaliteit van de dienstverlening. En begeleiding van de klanten in het traject naar het juiste hoortoestel.

In mijn eigen winkel, Gehoorvisie, heb ik samen met mijn vrouw klanten weer kunnen helpen met advies en begeleiding op de weg naar het juiste hoortoestel. Dit werd bereikt door tijd en aandacht te geven aan de klant tijdens de afspraak. Maar ook kreeg de klant voldoende tijd om het hoortoestel te gebruiken in de eigen dagelijkse omgeving. Zo nodig ook meerdere hoortoestellen om te vergelijken. Ons motto was investeer in de klant en niet in de krant.

In 2017 is onze winkel overgenomen door Van Boxtel hoorwinkels. Ik heb om te zorgen voor een goede overdracht voor Van Boxtel en zijn klanten, tot en met maart 2020 nog als audicien gewerkt.

Nu is voor mij het moment om een nieuwe weg in te slaan en de visie en aanpak van Second Opinion hoortoestellen past hier prima bij. Kwaliteit staat voorop en alle kennis, ervaring en technische middelen staan klaar voor de slechthorende om te benutten. Zo kun je komen tot het beste resultaat met het geoptimaliseerde of nieuwe hoortoestel. Goed horen is geen luxe.

Red. Pierre wordt ingehuurd als ervaren audicien in dit team. Zijn standplaats is Badhoevedorp.

Locaties:

 

Harderwijk

Ceintuurbaan 2
Gebouw 40
3847 LG Harderwijk
Tel: 0341 - 76 81 76
harderwijk@soh2.nl

Badhoevedorp

(deze locatie sluit per 31-07-2021)

Sloterweg 303, Kamer 140
Atrium Business Centers
1171 VC Badhoevedorp
Tel: 0341 -76 81 76
badhoevedorp@soh2.nl

Ervaringen: