Pijnklachten door hoortoestel of oorstukje

Niets is vervelender dan pijnklachten door het hoortoestel of het oorstukje. Hoortoestellen worden meestal de gehele dag gedragen, dus het oorstukje of de dome die gebruikt wordt dient comfortabel in uw oor te zitten, zonder pijnklachten te veroorzaken.

Pijnklachten aan een oorstukje moet verholpen worden

Toch komen pijnklachten van oorstukjes of domes nog regelmatig voor. Als een op maat gemaakt oorstukje pijnklachten veroorzaakt, dan is er iets mis gegaan met het maken van de afdruk of met het maken van het oorstukje. Het kan bijvoorbeeld te strak zitten, of druk geven op een bepaalde plek in het oor of de oorschelp.

Een drukplek kan leiden tot een irritatie en van irritatie gaat het naar een wondje. Dit wondje kan gaan ontsteken met alle nare gevolgen van dien.

Opnieuw maken van een goed passend oorstukje of het kiezen van de juiste dome

Zo’n oorstukje zal bijgewerkt of overnieuw gemaakt moeten worden.

Het gaat soms mis met op maat gemaakte oorstukjes, maar ook de standaard domes geven soms irritaties en wondjes.

Standaard domes zitten niet altijd goed. Het kan zijn dat de slang (thintube) die gebruikt wordt te lang is, waardoor deze te diep in het oor valt. Dit geeft pijnklachten.

Een luidsprekers (RIC) in het oor mag niet irriteren

Of bij het gebruik van luidsprekers in het oor (LIHO of Receiver) kan het voorkomen dat ze niet goed passen en irritatie veroorzaken. Dit moet uiteraard worden verholpen. Wellicht dat maatwerk rond de luidspreker een goede oplossing is.

Voorkomen van het niet gebruiken van het hoortoestel

Deze ongemakken zorgen ervoor dat hoortoestellen niet gedragen worden en in de la verdwijnen. Second Opinion helpt deze mensen graag verder, meestal is er wel een goede oplossing te bedenken waardoor de hoortoestellen weer zonder pijn gedragen kunnen worden.

(Pijnklachten aan het oor door niet goede passing van oorstukje of dome)