Muziek klinkt niet goed

Soms zeggen hoortoestelgebruikers: ” De muziek klinkt niet goed”. Dit kan kloppen, voor het luisteren naar muziek moet het hoortoestel namelijk anders ingesteld staan dan voor het luisteren naar spraak.

Hoortoestellen anders instellen voor het beluisteren van muziek

Als muziek door uw hoortoestellen wordt herkend, kunnen sommige hoortoestellen zich hier automatisch op instellen. Of automatische herkenning van muziek mogelijk is, is afhankelijk van de toestellen die u heeft gekocht. Als uw toestellen dit niet kunnen, dan is het praktisch om voor muziek een ander (handmatig) programma te gebruiken. 

(Klinkt de muziek niet goed? Ook de hoortoestellen dienen goed te zijn ingesteld voor het beluisteren van muziek)

Muziek is vals

Mocht u klachten hebben over het vals klinken van muziek zonder hoortoestellen of via een hoofdtelefoon, dan is een bezoek aan het een KNO-arts of een Audiologisch Centrum aan te raden. Nader gehooronderzoek is dan gewenst.

Juist ook bij het bespelen van een muziekinstrument wilt u een zo goed mogelijke afstelling van het hoortoestel

Om muziek op een prettige manier te kunnen horen is het nodig dat het hoortoestel hier goed voor staat ingesteld. De opties en features van uw hoortoestellen dienen zo ingesteld te worden dat de muziek niet als spraak wordt gezien en dat het volume en de frequentiegebieden meer staan afgesteld op muziek dan op spraak.

De Second Opinion audicien geeft niet alleen adviezen, maar kan de instellingen van uw hoortoestellen ook direct wijzigen. We zullen u bij het her-instellen van uw hoortoestellen muziek laten horen. U kunt dan beoordelen of dit natuurlijk en prettig klinkt. Ook is het misschien mogelijk om uw eigen instrument mee te nemen om op klank beoordelen.

(Juist ook voor het beluisteren van rustige muziekpassages is een goed ingesteld hoortoestel belangrijk)