Oticon Companion App

Connectiviteit, Hoortoestellen

Oticon heeft een nieuwe App. Waar tot voor kort de App Oticon On werd gebruikt wordt deze nu overgenomen door de Oticon Companion App. Dit heeft te maken met het punt dat de Oticon On App niet meer mee kan komen met de nieuwere software versies van Apple apparatuur zoals een iPhone. Oticon On werkt niet meer met IOS 17 of hoger. Ook op Android gebied werkt de Oticon On App niet meer met softwareversies 14 of hoger van Android.

Een App op de telefoon of tablet is gebruikelijk. U kunt er de bediening van het volume of programma’s makkelijk mee regelen, soms vinden mensen dit makkelijker dan de knopjes van de hoortoestellen bedienen. Vaak zijn er via een App ook toegevoegde mogelijkheden zoals het volume per oor onafhankelijk in te stellen, of afstellingen aan de klank van het hoortoestel.

TIjd dus voor een nieuwe Oticon App en dat is de Oticon Companion App. Soms is er ook nieuwe Firmware nodig (software voor de goede werking van de hoortoestellen zelf) Bij aansluiting op de computer van de hoortoestelaanpasser blijkt wel of er nieuwere Firmware beschikbaar is.

De Companion App is gratis te downloaden in Apple’s App-store of in de Google Play-store. Wat u met de App kunt leest u op de website over dit onderwerp op de Oticon website.