Hoortoestellen App

Connectiviteit

De meeste hoortoestellen kan men als gebruiker vaak bedienen met een hoortoestellen App. Bij gebruik van een Smartphone of een tablet wordt het dan wel heel gemakkelijk om de bediening van de hoortoestellen te regelen.

Met het gebruik van een hoortoestellen App kun je de bediening van de hoortoestellen dan regelen. Het gaat dan vaak om het instellen van het volume van het hoortoestel (dit kan ook vaak per oor worden gedaan) en de bediening voor het kiezen van een ander programma waar u mee wilt luisteren. Bijvoorbeeld een muziekprogramma, of een stand voor gebruik in rumoer of bijvoorbeeld een ringleidingstand.

Maar soms kan er met een App op uw Smartphone nog veel meer. Het is per merk sterk wisselend maar vaak is het ook mogelijk om naast het instellen van het volume en de programma’s, ook het geluid te veranderen. Dus meer scherpte waardoor misschien een betere verstaanbaarheid kan worden bereikt of meer ruisonderdrukking waardoor het hoortoestel wat rustiger in geluidsweergave kan worden. Bijvoorbeeld van het merk Phonak.

Men kan soms zelfs eigen programma’s creëren . Zo kan u een programmastand maken die meer past bij uw eigen voorkeur. Bijvoorbeeld meer of minder hoge tonen, of bijvoorbeeld dat het hoortoestel gevoeliger is van voren dan van de zijkanten en de achterkant. (Richting gevoelige microfoons) Ook de mate van stoorgeluidenonderdrukking is soms een instelling die u zelf kunt aanpassen.

Goed om te weten; de basisprogramma’s die de audicien ervoor u heeft ingezet zullen echter altijd blijven staan. Dus u zult het met de hoortoestellen App nooit zomaar ontregelen.

De hoortoestellen zijn met de Smartphone via bluetooth verbonden. Om de connectie met de hoortoestellen actief te houden dient deze dus wel aan te blijven staan.