Maatwerk RIC hoortoestellen

Oorstukjes op maat

De meeste hoortoestellen worden aangepast in de uitvoeringsvorm “RIC hoortoestel”. Het mooiste zou dit zijn met maatwerk voor RIC hoortoestellen. RIC hoortoestellen zijn hoortoestellen met de luidspreker extern (receiver) en deze luidspreker wordt dan geplaatst in de gehoorgang (In the Channel) Dit maakt dus samen de RIC. Deze RIC hoortoestellen maken op dit moment rond de 90% uit van de aangepaste hoortoestellen. Een zeer veel gebruikt systeem dus.

De meeste van deze RIC-aanpassingen worden gedaan met “domes”. Rubber dopjes in een aantal vaste maten. Soms zeer open, tot zeer gesloten en alles wat er tussenin kan zitten. Niet alle gehoorverliezen zijn geschikt voor deze rubberdomes. En soms blijven de domes ook niet goed zitten.

Hoe groter het gehoorverlies des te meer geluid er moet worden aangeboden en des te meer dient dan de hoortoestelaanpassing het geluid dan ook in het oor te houden. Bij te los zittende domes lekt er veel geluid weg. Een goede oplossing in dit soort situaties is op maat gemaakte molds, ofwel maatwerk voor het oor.

In de afbeelding hierboven ziet u een voorbeeld maar er zijn veel meer mogelijkheden in uitvoeringsvormen. Het is dus het deel van de hoortoestelaanpassing wat speciaal voor u op maat gemaakt wordt. Het past mooi in het oor, ziet er goed uit en geeft een goed stabiel geluid omdat het goed blijft zitten. Meer informatie over maatwerk? Lees deze informatie voor bestaande hoortoestelaanpassingen.

Een leverancier van maatwerk is bijvoorbeeld Comfoor. Een andere leverancier is AudiForm. Ook Second Opinion bestelt hier het benodigde maatwerk.