Audio streamen naar hoortoestellen

Connectiviteit

Audio geluiden zoals telefoongesprekken of muziek, een podcast of systeemgeluiden van een SmartPhone kunnen vaak rechtstreeks gestreamd worden naar de hoortoestellen. Audio streamen dus. Dit geeft het grote voordeel dat wat er op u SmartPhone gebeurt met het geluid dit direct hoorbaar wordt op uw hoortoestellen.

Dit audio streamen wordt anders vaak gedaan middels “oortjes” zoals EarPods. Maar dit kan dus ook direct naar de hoortoestellen mits deze hiervoor geschikt zijn.

Er zijn hoortoestellen die speciaal ontwikkeld zijn om goed te kunnen samenwerken met een iPhone, zgn MFI-hoortoestellen (Made For Iphone). Meerdere grote merken hoortoestellen zijn zo MFI. Voorbeeld van een MFI-merk hoortoestel is Resound.

Naast MFI-hoortoestellen kan het audio streamen ook vaak met een Android telefoon. Phonak hoortoestellen waren hier lange tijd koploper in, tegenwoordig kan een wat nieuwere Android telefoon ook streaming geluiden doorgeven aan andere hoortoestellen dan Phonak. Belangrijk is dat de SmartPhone dan het “ASHA-protocol” aan boord heeft. (Audio Streaming Hearing Aids)

Dan kan het audio streamen dus ook met meerdere merken hoortoestelellen met Android. Toch is het aan te raden om compatibilteitsgidsen te raadplegen om te kunnen beoordelen wat goed met elkaar kan samenwerken. Uiteraard kan de audicien u ook hiermee helpen.

Meer informatie op onze website als het gaat om bluetooth en streamen.