Widex Sound Assist

Connectiviteit

Hoortoestelgebruikers die de Widex Moment hoortoestellen gebruiken krijgen door de komst van de Widex Sound Assist aanvullende mogelijkheden met hun hoortoestellen. De functies met de Widex Sound Assist zijn onder andere dat hij gebruikt kan worden als tafelmicrofoon. De Sound Assist heeft de mogelijkheid dat hij zich automatisch richt op de spreker afhankelijk van de stand van de Sound Assist. Bij gebruik van de clip bijvoorbeeld aan de kleding zal het zich automatisch naar boven richten naar de stem van de spreker. En op tafel zal hij het geluid rondom vooral oppakken en doorsturen naar de hoortoestellen. Dit soort extra microfoons is niet nieuw, ook de merken Phonak en Starkey hebben dit soort tafelmicrofoons.

Naast de microfoonfunctie kan het apparaat ook dienst doen als bluetooth ontvanger voor koppeling aan bijvoorbeeld een PC of tv. Deze apparaten kunnen hun audiosignaal dan vervolgens doorgeven aan de hoortoestellen.

Ook is het mogelijk om het apparaat in te zetten als ringleidingontvanger. Bijvoorbeeld in een kerk of theater of bij een uitvaart. Ook dan zal het door de Sound Assist opgevangen signaal direct worden doorgegeven aan de Moment hoortoestellen. Binnenkort zal het apparaat verkrijgbaar zijn.

Neem contact op met Second Opinion Hoortoestellen voor een onafhankelijk proef met bijvoorbeeld de Widex Moment hoortoestellen. Op deze pagina de uitleg over onze werkwijze.