Slimme hoortoestellen en AI

Hoortoestellen

Gehoorverlies is een veelvoorkomend probleem, vooral bij ouderen. Gelukkig zijn slimme hoortoestellen en AI.
Er zijn technologieën beschikbaar die de kwaliteit van leven van mensen met gehoorverlies kunnen verbeteren. Moderne hoortoestellen zijn voorzien van geavanceerde digitale signaalverwerking, draadloze connectiviteit en AI.

AI, ofwel artificial intelligence, speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van moderne hoortoestellen. Door middel van machine learning kunnen hoortoestellen bijvoorbeeld specifieke geluiden herkennen en onderscheiden, zoals spraak van achtergrondgeluiden. AI kan ook worden gebruikt om het volume en andere instellingen van het hoortoestel automatisch aan te passen aan veranderende omgevingsomstandigheden.

Naast de verbeterde geluidskwaliteit en gebruiksgemak, bieden slimme hoortoestellen ook connectiviteit met andere slimme apparaten en diensten, zoals smartphones, slimme luidsprekers en virtuele assistenten. Hierdoor kunnen gebruikers hun hoortoestellen bedienen via spraakopdrachten en bijvoorbeeld muziek en telefoongesprekken rechtstreeks naar hun hoortoestellen streamen.

Doe een merkonafhankelijke proef met hoortoestellen

De vooruitzichten voor mensen met gehoorverlies veelbelovend. Door de voordelen van slimme hoortoestellen en AI kunnen ze blijven communiceren en deelnemen aan de samenleving. Met de toenemende populariteit van slimme technologieën, zal de toegankelijkheid en betaalbaarheid van deze hulpmiddelen waarschijnlijk ook verbeteren.

De foto betreft Starkey hoortoestellen