Second Opinion klantreview

Klanten review

Second Opinion Hoortoestellen krijgt van mij een 10!

Second Opinion Hoortoestellen krijgt van mij een 10 en dat zal ik uitleggen.

Complex

De wereld van hoortoestellen blijkt erg complex, ook voor mij als ervaren arts.
Hoortoestellen worden ingedeeld in klasse 1 t/m 5. De ziektekostenverzekeraar vergoedt na gehoormeting maximaal een toestel in de klasse die de gehoormeting aangeeft. Het werd me duidelijk dat geregeld deze klasse toch niet echt leidt tot een goede spraakverstaanbaarheid in moeilijker omstandigheden zoals met achtergrondgeluiden.
Hecht je ook waarde aan een goede muziekweergave, dan heb je vaak ook een beter hoortoestel nodig.
Gaandeweg bleek mij dat veel winkels en winkelketens verbonden zijn met hoortoestelfabrikanten, die soms ook de keteneigenaar zijn. Nogal wat winkels verkopen slechts enkele merken.

Hoge eisen als HiFi-liefhebber

Stel je hoge eisen aan geluidskwaliteit, dan moet je bij voorkeur kunnen kiezen uit meerdere merken, daar ieder merk zijn eigen geluidskarakter heeft. Net zoals HiFi-liefhebbers die ieder een eigen voorkeur hebben voor een bepaald merk versterker en luidspreker en die voorkeuren wisselen per persoon.

Goede gehoormeting is nodig en ook een goede afregeling van het hoortoestel en beide vragen veel tijd. Die tijd wordt je lang niet in iedere winkel gegeven.
De toestelkeuze vraagt om grote ervaring van de audicien.
En wanneer een bepaald hoortoestel redelijk voldoet, kan het toch nog zo zijn dat een concurrerend merk het subjectief beter doet, maar krijg je ook de gelegenheid om dit andere merk te proberen?

Conclusie: mijn voorkeur gaat uit naar een goede, ervaren audicien die geen financieel belang heeft bij de keuze van je hoortoestellen.

Onafhankelijk

Second Opinion Hoortoestellen verkoopt niets en kan daarmee onafhankelijk adviseren.
Voor hun advieswerk worden ze grotendeels betaald door de uiteindelijk verkopende hoortoestelwinkel. Deze winkelier ontvangt van Second Opinion Hoortoestellen een zeer uitgebreid meetrapport en hoeft dus al het meetwerk zelf niet meer te doen.
Deze financiële constructie leidt tot een beperkte eigen bijdrage.

Wouter de Wolf, gediplomeerd en zeer ervaren audicien van Second Opinion Hoortoestellen blijkt zeer kundig, met heldere antwoorden op al je vragen. Hij is heel rustig en vriendelijk, niets wordt je opgedrongen. En uiteindelijk wil hij je ook helpen met je keuze van de verkopende hoortoestelwinkel, dichtbij je huis, ook met evt. korting op de adviesprijs, die per winkel verschilt.
Uiteraard zijn tegen betaling later ook nacontroles mogelijk, bijv. jaarlijks.

Voor mij als HiFi-liefhebber is Second Opinion Hoortoestellen een schot in de roos.
Onder veel omstandigheden kan ik weer goed verstaan, ook buiten op de mountainbike.
Dit audiologisch adviesbureau kan ik iedereen aanraden.