Oplaadbare hoortoestellen

Hoortoestellen

De laatste 2 jaren zijn oplaadbare hoortoestellen echt doorgebroken. Er zijn nu ook steeds vaker nieuwe modellen hoortoestellen die in eerste instantie alleen in oplaadbare uitvoering uitkomen. Het geeft een groot gemak, overdag in uw oren en voor het slapen gaan in de lader plaatsen. De volgende ochtend staan ze dan weer opgeladen en wel voor u klaar. En gemakkelijk, de hoortoestellen worden vanzelf uitgeschakeld en bij het uithalen automatisch weer ingeschakeld.

Er zijn laders die u gewoon aangesloten laad op het stopcontact, maar ook komen er steeds meer laders die ook zonder stopcontact toch nog bijvoorbeeld 2 of 3 ladingen kunnen geven. Handig voor een weekendje weg.

Soms zijn laders ook nog uitgerust met de mogelijkheid om de hoortoestellen tegelijk te laden én te drogen. Maar ook zijn dit soort laders vaak voorzien van ultra violet licht wat een desinfecterende werking zal hebben. Dus complete verzorging voor het hoortoestel.

De meeste audiciens geven 5 jaar garantie op de hoortoestellen en zo ook op de accu’s die in de hoortoestellen zitten. Wel kan het zijn dat het kan voorkomen dat het hoortoestel een keer naar de fabrikant moet worden gestuurd mochten er accu problemen zijn maar dit is meestal met een paar dagen weer verholpen.

De opladers voor hoortoestellen zijn zo gemaakt dat ze naast het gebruikelijke stopcontact, ook kunnen laden met een USB aansluiting. Dus de hoortoestellen kunnen ook worden opgeladen aangesloten op een laptop of in de auto of caravan.

Benieuwd naar de laatste technieken van 2023? Kijk op de link naar Hoorzaken.nl over dit onderwerp.