Domes voor hoortoestellen

Hoortoestellen

Tegenwoordig worden de meeste hoortoestellen gedragen met zo genaamde domes. Dit zijn rubber dopjes die op een luidsprekertje worden gezet en die ervoor zorgen dat er zo aansluiting met de gehoorgang is. Dit rubber dopje is er in verschillende maten en verschillende uitvoeringen te krijgen. Volledig open voor lichte gehoorverliezen tot gesloten en zelfs dubbel gesloten voor grotere gehoorverliezen.

Welke goed bij uw gehoorverlies past dient nagemeten te worden. Ze hebben behalve een bepaalde mate van sluiting in het oor namelijk ook nog een akoestisch effect. Zomaar even andere plaatsen zou dan ook afbreuk doen aan de afstelling van het hoortoestel. Met REM-metingen kan beoordeeld worden of de hoortoestellen hun werk goed genoeg kunnen doen in alle frequentiegebieden die dit nodig hebben.

Bij het gebruik van domes dient er ook aandacht te worden besteed aan het goed blijven zitten van de domes. Dit is niet altijd het geval.

Je ziet soms wel eens een hoortoestel zitten wat dan half uit het oor is gelopen. Niet echt een fraai gezicht en daarnaast is er een grote kans op verlies van het hele hoortoestel. Dit is een dure aangelegenheid, lang niet alle hoortoestellen zijn verzekerd tegen verlies. Uiteraard kan dit wel. Zomaar een keuze van een verzekering zou kunnen zijn WertGarantie.