Tympanometrie

Met een het maken van een tympanogram wordt de bewegelijkheid van het middenoor in beeld gebracht.

De bewegelijkheid dus van het trommelvlies en de gehoorbeenketen die er aan vast zit, achter het trommelvlies.

Onderdruk

Met een tympanometer kan een onderdruk worden vastgesteld, als gevolg van bijvoorbeeld een niet goed functionerende buis van Eustachius. De buis van Eustachius gaat even kort open bij het slikken of gapen en vorm via de neus/keelholte een luchtverbinding met het middenoor. Doordat deze buis van Eustachius regelmatig lucht ververst blijft het middenoor in een normale neutrale druk staan en kan het trommelvlies optimaal bewegen.

 

Tympanometer Second Opinion

Overdruk

Bij een overdruk wordt het trommelvlies juist naar buitengedrukt, dit kunnen ook baro-druk verschillen zijn bijvoorbeeld bij vliegen of een wandeling in de bergen. Ook hier dient de buis van Eustachius de druk weer te compenseren.

Tympanometrie Second Opinion Hoortoestellen

Tympanometrie geeft een snel inzicht

Het maken van een tympanogram is snel gedaan. Soms komt het voor dat te veel haargroei in de gehoorgang het maken van een tympanogram bemoeilijkt. Het rubber pasdopje kan het oor dan niet afsluiten om de druk te meten.

Vaak gaat het zonder problemen, men voelt een lichte luchtdruk tijdens de test en er worden wat geluidjes door de tympanometer geproduceerd om het resultaat mee te kunnen meten.

De meting doet zeker geen pijn en geeft dus heel snel een uitslag.

Invullen Amsterdamse vragenlijst AVL voor categoriebepaling zorgverzekering hoortoestellen.

p.s. Link gebruiken tijdens proefperiode met hoortoestellen bij Second Opinion. De uitslag wordt verzonden naar Second Opinion