Onafhankelijke proefperiode
Zoals u ongetwijfeld zult weten, verkoopt Second Opinion geen hoortoestellen.
Juist om die reden komt er van cliënten dan ook regelmatig een verzoek binnen of men bij ons een “onafhankelijke proef” met hoortoestellen mag doen.
Hoe werkt zo’n onafhankelijke proef?
Bij een onafhankelijke proef worden vaak meerdere merken hoortoestellen geprobeerd zodat de cliënt een goede keuze kan maken. Ook onze proeven hebben een intake, een aanpassing, controle’s en een eindcontrole. Het aantal bezoeken is afhankelijk van de voortgang van de proef en de wens om nog andere toestellen te gaan proberen. Wij werken conform het NOAH-protocol.
Vrijwel alle fabrikanten/importeurs van hoortoestellen werken met ons mee aan het verstrekken van hoortoestellen in consignatie. Hierdoor kunnen we vaak meerdere merken en typen hoortoestellen met cliënten proberen.
Rol van de leverende audicien
Zodra de cliënt eruit is en wij alle metingen hebben gemaakt wordt er door ons een aanpasrapport gemaakt van het definitief gekozen hoortoestel. In dit aanpasrapport zit het audiogram, de otoscopie, de tympanometrie en de REM-metingen. Tevens zijn in het rapport de vrijeveld metingen en de laatste hoortoestelinstellingen opgenomen. Indien het een hoortoestel wordt wat via een zorgverzekeraar moet lopen, zullen wij een AVL aan het rapport toevoegen.
De volgende stap is dat we voor de cliënt een audicien proberen te kiezen, liefst in de omgeving van zijn/haar woonplaats. Deze audicien stellen wij de vraag of de gekozen hoortoestellen kunnen worden geleverd en of de audicien wil meewerken aan de verkoop van door ons afgestelde hoortoestellen. De gekozen audicien die de toestellen gaat leveren, verzorgt ook de eventuele zorgverzekeringsbijdrage. In andere gevallen is er sprake van een particuliere aanschaf.
Aan u als audicien berekenen wij 20% van het factuurbedrag. (hoortoestellen en hulpmiddelen)
Oorstukjes worden u tegen een vast tarief van € 40,00 doorberekend. (exclusief 9% btw)